Youtube logo
Menu

Kameraövervakning

När man talar om kameraövervakning så brukar man traditionellt tänka på bovar och banditer.

Men vi arbetar också med system som t.ex. sitter i en processindustri och är placerade så att man kan se vad som händer i realtid men också få möjligheten att gå tillbaka och bedöma ett inspelat material och se vad som egentligen hände.

Utvecklingen går snabbt framåt med ny och bättre teknik i kameror och inspelningsutrustning.

Idag så kan man i princip nå inspelat material eller se det kamerorna ser oavsett var man befinner sig i världen.

Prata med oss om era behov så hittar vi en lösning som passar er

 

Dimensionering

För att få full nytta av anläggningen, är det viktigt att själva kravet analyseras så det är möjligt att dimensionera övervakningsanläggningen optimalt. Skulle en process i en maskin övervakas, är det en klar fördel med en mycket vidvinklig kamera som kan täcka ett stort område, i kombination med en liten bildskärm, t.ex. 10". De som är intresserade av att övervaka en enkel process och kan därför lätt se en avvikelse på en enkel utrustning. Men om du vill övervaka en verksamhet mot t.ex. tjuvar, är det inte bra att försöka med samma utrustning. Vid 4 m avstånd är en person på 1,85 m högst 7 cm höga, och ett A4-papper är högst 9 x 12 mm! Här är det fördelaktigt antingen med en kamera av en motor, som förflyttar den från sida till sida eller fler kameror, och en omkopplare kopplad med min. en 12 "monitor. Se en översikt på linser och beräkningsformler för att säkerställa ett korrekt val av objektiv och kamera..
 

 

 

Val av monitor

Val av bildskärmen, det finns en tumregel som säger att avståndet mellan monitorn och användaren bör vara ca 5 x skärmen diagonalt. Exempel på en 10 "monitor är avståndet  ca 10 x 5 x 2,54 cm = 125 cm.
 

Kan kameran "se" i mörker?

När det gäller ljus tror många att moderna CCD-kameror kan se i mörker. Tekniskt sett är det sant för de flesta kameror har en känslighet på 0,1 till 2 lux, men i praktiken är det svårt att se något vettigt på en monitor om ljuset på kameran är cirka 10 lux.

2 lux motsvarar den vid fullmåne..
 

Lite teknik

En videosignal är analog, d.v.s. styrkan av signalen ger information om ljusstyrka och kontrast på bildskärmen beroende på signalen från kameran. Därmed går allt mindre mängd information genom kabeln vid dämpning av ljuset.

Längden på signalkabeln har lite att säga om du har kvalitetsproblem, och det är bara på 200-300 m, det nödvändigt att förstärka signalen.

NYA PRODUKTER

ERBJUDANDE

KONTAKT

Fråga Monacor?

Har du frågor, ris eller ros, så kontakta oss på 0435 - 563 30, eller skicka ett meddelande.