Youtube logo
Menu

5 kilometer modern ljusdesign ger stor energibesparing

 

M / S Viking Grace från den berömda finska rederiet Viking Line imponerar med ett helt nytt koncept för ekologi och design. Fartyget kan använda tre olika typer av bränsle: bensin, diesel eller flytande naturgas (LNG). M / S Viking Grace har ett hydrodynamiskt optimerat skrov både för att minimera bränsleförbrukningen och för att säkerställa en smidig resa. Den nya ljud absorberingstekniken garanterar en mycket låg ljudnivå.

Ingenjörerna letade efter flera sätt att spara energi. Man valde LED-lösningar från MONACOR i och med att dessa stöder det hållbara konceptet för framtiden.

Man valde att använda mer än 4.700 meter LED-lister till att göra spa och pool områdena mer attraktiva. Valda modeller är LEDS-10WP / WWS, LEDS-5MP / WWS och LEDS-5MPL / RGB som ger obegränsade möjligheter att uppnå en mycket speciell och behaglig miljö i spa och pool områden, eftersom de alla är IP klassad och kan användas i våtutrymmen och utomhus. Kontrollerna CU-4DMX och CU-6DMX ger en flexibel och funktionell kontroll över de många LED-lister. Jouni Sironen, AV kordinator på Viking Line bekräftar: "De utvalda modeller från MONACOR är flexibla och med en intensitet som gjorde valet lätt, särskilt i våta områden, eftersom detta kräver en trovärdig IP klassificering". Den imponerande kraften från många meter LED strips har bidragit till en betydande minskning av framtida energikostnader.

Sortimentet av LED-teknik från MONACOR omfattar mer än 150 produkter. Förutom LED-lister, valfria LED-lysrör, LED paneler och LED-lampor samt kontroller och nödvändiga installationstillbehör. Leta efter "eko" etiketten som garanterar hög energibesparing och lång livslängd.

 

Om Viking Line

 

År 1959, den första genuina bilfärjan, S / S Viking, togs i drift mellan det finska fastlandet, Åland och Sverige. Detta var den första fasen av en nästan revolutionär expansion i färjetrafiken. Mer än 50 fartyg har sedan seglat i flottan av Viking Lines verksamhet och mer än 180 miljoner passagerare har rest med rederiets fartyg sedan början. Idag har Viking Line sju fartyg som trafikerar Östersjön och betjänar mer än 6,4 miljoner passagerare per år. Verksamheten omfattar idag passagerare, rekreation och frakttjänster. Antalet anställda är cirka 3.000. Bolaget noterades på Helsingforsbörsen 1995.

NYA PRODUKTER

ERBJUDANDE

KONTAKT

Fråga Monacor?

Har du frågor, ris eller ros, så kontakta oss på 0435 - 563 30, eller skicka ett meddelande.